Resultaten voor abstracte beeldende kunst

abstracte beeldende kunst
abstracte kunst Kunstgeschiedenis.jouwweb.nl.
Schilderstijlen binnen de abstracte kunst zijn o.a.: Abstract expressionisme in amerika 1946 tot 1960, zoals van Jackson Pollock en Willem de Kooning. willem de kooning. De Bio-morfische schilderkunstvan Joan Miro. In een poëtische droomwereld koppelde hij objecten los van hun oorspronkelijke functie om ze in zijn organische figurenwereld te integreren. Deze organische figurenwereld werd gedomineerd door de natuur, de maan, de ster, de vrouw seksualiteit. Spontane poëzie is het uitgangspunt. Opvallend in het werk van Miro zijn de felle kleuren die gebruikt worden en de veelvuldig terugkomende ruimteobjecten. Cobra vanaf ca. Tachisme tache vlek jaren 40/50 europa. Kubisme 1906 tot ca. theo van doesburg/ de stijl. kijken naar kunst. materialen en technieken. licht en schaduw. vroeg christelijke kunst. 19 eeuwen schilderkunst. renaissance vlaanderen/lage landen. Der Blaue Reiter. moderne kunst 20'eeuw.' moderne kunst na 1940. pop art op art. hyper foto realisme. hedendaagse beeldende kunst.
vacature kunst
ABSTRACTE KUNST, Paul Gauguin noemde voor het eerst kunst een abstractie.
Dit soort ideen bestonden ook bij het in 1919 door Walter_Gropius opgerichte Bauhaus, academie voor beeldende kunst, architectuur en industrile vormgeving. Hier werd tevens gexperimenteerd met abstract theater, ballet, film en fotografie. In de jaren dertig was Parijs het belangrijkste centrum van abstracte kunst.
VPN
Cultureel Woordenboek Internationale beeldende kunst vanaf 1850 abstracte kunst.
Al vóór de Eerste Wereldoorlog bewoog de beeldende kunst zich in de richting van het non-figuratieve. Het was Wassily Kandinsky die in 1910 het eerste abstracte schilderij een aquarel schiep. Tijdens en na de Eerste Wereldoorlog verhieven talloze kunstenaars de abstractie tot een aparte kunststijl.
figuratieve kunst
Abstracte kunst Wikipedia.
absolute schilderkunst abstract expressionisme abstracte kunst academische kunst actionpainting art brut art deco classicisme colorfieldpainting dadaïsme expressionisme fauvisme figuratieve kunst futurisme hard edge hyperrealisme impressionisme informele schilderkunst jugendstil kubisme luminisme magisch realisme maniërisme minimal art naïeve kunst naturalisme neo-expressionisme neo-impressionisme Nieuwe Beelding nieuwe zakelijkheid op-art orphisme oriëntalisme piëtisme pittura metafisica pixel art pointillisme popart postimpressionisme prerafaëlieten primitivisme realisme romantiek sociaal realisme suprematisme surrealisme symbolisme tachisme.
Betekenis Abstracte kunstwerken Schilderijen Site.
Abstracte kunst is een vorm van beeldende kunst waarin geen zichtbare werkelijkheid meer te herkennen is, maar waarin vorm, kleur, lijn en materiaal voor zichzelf spreken. De betekenissen die aan de term abstract worden toegekend, lopen vaak uiteen. In de 19de eeuw was deze meestal nog negatief.
Abstractie in beeldende kunst, muziek en literatuur Kunst en Cultuur: Kunst.
In de beeldende kunst wordt abstractie al vaak gebruikt, maar in de literatuur is dat anders. In tekst wordt toch meer gezocht naar een lopend en logisch verhaal, met een lijn die te volgen is. Een stroming die zeker een deel is van de abstracte literatuur is het dadaïsme.
abstrakte kunst.
Het begrip abstracte kunst is echter problematisch, aangezien niet de relatie met de werkelijkheid wordt opgeheven, doch een directe andere realiteit door de abstracte kunst wordt overgebracht. Bovendien ziet de tastbare beeldende kunst niet af van bepaalde abstracties van het werkelijke voorbeeld.
Samenvatting CKV Abstract Scholieren.com.
Beeldende middelen: De middelen die worden gebruikt om een beeldend werkstuk te maken: de beeldende aspectenpunt, lijn, kleur, licht, ruimte, textuur en compositie, het materiaal en de techniek. Constructie: Manier waarop de verschillende delen van een werkstuk aan elkaar zitten. Construeren: Een werkstuk maken door verschillende delen aan elkaar vast te maken. Dekkend: Niet doorzichtig. De kleur dekt de ondergrond af. Transparant: Doorzichtig, doorschijnend. De ondergrond is nog te zien. Geometrische abstractie: Abstracte kunst met geometrische vormen.
Abstracte kunst 3 definities Encyclo.
Beeldende kunst waarin geen duidelijke verwijzingen naar onderwerpen uit de omringende wereld te herkennen zijn. Oók al heeft de kunstenaar aan het werk een titel uit de werkelijkheid meegegeven. Het gaat dan om lijnen, vlakken, punten, kleuren en licht, ruimte en vormen in een bepaalde kunstzinnige ordening. Gevonden op http//www.cultureelwoordenboek.nl/index.phplem5797.: Abstracte kunst lees ook abstractie is een richting binnen de Moderne kunst waarin niet altijd wordt geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven en er hoeven geen zaken uit de reële wereld te zijn afgebeeld.

Contacteer ons