Zoeken naar beeldende kunstenaars regeling

beeldende kunstenaars regeling
Beeldende Kunstenaars Regeling Wikipedia.
De Beeldende Kunstenaars Regeling BKR was van 1956 tot 1987 een regeling in Nederland, waardoor kunstenaars in ruil voor hun diensten of kunstwerken een inkomen konden krijgen. Ze werd voorafgegaan door de Contraprestatieregeling 1949-1956. Toen de regeling verviel konden kunstenaars een beroep doen op de bijstand.
Vloerwisser leifheit
Beeldende Kunstenaars Regeling BKR YouTube.
Redacteur Thom Aalmoes neemt ons mee in de geschiedenis van de Beeldende Kunstenaars Regeling, een regeling om de Creatieve Industrie te stimuleren na de economische depressie van de jaren 30. Meer info: www.ondermediadoctoren.nl. Standard YouTube License. Show more Show less.
zoekmachine marketing
Archieven.nl 3.2. Uitvoering Beeldende Kunstenaars Regeling Stadsarchief Rotterdam.
34 Wijzigingen van en bezuinigingen binnen de Beeldende Kunstenaars Regeling. 35 Voorzieningsperiode van beeldende kunstenaars in de Beeldende Kunstenaars Regeling. 36 Rechtspositie van beeldende kunstenaars in de Beeldende Kunstenaars Regeling. 37 Beroepskostenvergoeding van beeldende kunstenaars in de Beeldende Kunstenaars Regeling.
olijfolie goedkoop
BKR-regeling.
Kunst uit de BKR-regeling: vloek of zegen? De BKR-regeling bestaat al bijna 30 jaar niet meer en veel gemeenten worstelen nu met de erfenis van die regeling: duizenden BKR-kunstwerken in veelal vochtige depots. De Beeldende Kunstenaars Regeling liep van 1956 tot 1987 en schonk kunstenaars de mogelijkheid zich volledig aan hun beroep te wijden.
dekbedovertrek bayern munchen
Beeldende Kunstenaars Regeling definitie Encyclo.
Beeldende Kunstenaars Regeling. De Beeldende Kunstenaars Regeling BKR was van 1956 tot 1987 een regeling in Nederland, waardoor kunstenaars in ruil voor hun diensten of kunstwerken een inkomen konden krijgen. Toen de regeling verviel, werd deze opgevolgd door de WIK.
Zeker 42.000 kunstwerken in gemeentelijke kelders Nieuwsuur.
De Beeldende Kunstenaars Regeling was een bijzondere regeling voor kunstenaars, die wereldwijd de aandacht trok. Van 1956 tot 1987 mochten kunstenaars hun werk inleveren bij de gemeente in ruil voor een uitkering. De regeling ging aan zijn eigen succes ten onder en werd afgeschaft door toenmalig minister van Cultuur Elco Brinkman.
De Beeldende Kunstenaars Regeling Kunst in de Wijk.
cliƫntendossiers Beeldende Kunstenaars Regeling Amsterdam. Openbaarheid archief beeldende kunstenaars regeling Groningen. Met overheidsgeld gekochte kunstwerken onzichtbaar; in Leiden liggen er 350 stof te happen. RTVWEST 15.05.2015 Nederlandse gemeenten hebben tienduizenden kunstwerken in depots liggen, waar het publiek ze niet kan zien.
Archieven.nl 45 Uitvoeren van de Beeldende Kunstenaars Regeling B.K.R. door he. Noord-Hollands Archief.
Uitvoeren van de Beeldende Kunstenaars Regeling B.K.R. door het verlenen van opdrachten en het aankopen van kunstwerken volgens de richtlijnen van het ministerie, 1979-1988. Organisatie: Noord-Hollands Archief. laatste wijziging 17-04-2007. 46 Uitbrengen van aankoopadviezen in het kader van de Beeldende Kunstenaarsregeling B.K.R.
BKR-kunstenaars rommelden niet maar wat aan Cultuur geschiedenis RD.nl.
In 1949 kwam er de landelijke regeling Sociale Bijstand voor Beeldende Kunstenaars SBBK, ook wel Contraprestatie genoemd. Het ministerie van Sociale Zaken zorgde voor het geld, de uitvoering werd op vrijwillige basis door de gemeenten gedaan, die bepaalden wie er van de regeling gebruik mochten maken.

Contacteer ons